Udgivet i

Skærsommernatsdrøm

Opdateret planteliste for  vores showhave ‘En skærsommernatsdrøm’

Alchemilla erythropoda
Allium ‘Cowanii’
Anemone ‘Wild Swan’
Aruncus ‘Horatio’
Asplenium scolopendrium
Astilbe arendsii ‘Brautschleier’
Astilbe j. ‘Peach Blas’
Astrantia ‘Roma’
Astrantia ‘Shaggy’
Astrantia ‘Star of Billion’
Campanula glomorata ‘Schneekrone’
Campanula pensicifolia ‘Alba’
Carex flacca
Carex laxiculmus ‘Bunny Bleu’
Cimicifuga racemosa
Cirsium ‘Atropurpureum’
Clematis recta
Dechampsia cesp.
Deschampsia cesp. ‘Tauträger’
Digitalis mertonensis
Digitalis purpurea ‘Alba’
Dryopteris allichiana
Dryopteris filix mas
Dryopteris wallichlana
Dryptens affinis ‘Crispa’
Dryptens ‘Barnesi’ Sense
Eriohorum angustifolium
Filipendula ‘Kahome’
 Geranium cantabrigense
Geranium clarkei ‘Kashmir White’
Hakonechloa macra 
Hakonechloa macra ‘Allgold’
Hakonechloa macra ‘Beni-Kaze’
Heuchera ‘Lime Marmalade’
Heuchera micrantha ‘Palace Purple’+B71
Heuchera ‘Rachel’
Heuchera ‘Rex Lime’
Heuchera villosa macrorrhiza
Hosta ‘Big Daddy’
Hosta ‘El Nino’
Hosta ‘Guacamole’
Hosta ‘Halcyon’
Hosta ‘One Man Tresure’ 
Hosta ‘Sum and Substance’
Iris sibirica ‘Snow Queen’
Kejser Lind
Lathyrus vernus
Loniceara henryi
Lonicera per. ‘Chic & Choc’
Malva mochata
Malva mochata ‘Alba’
Matteuccia struthisopteris
Navr
Navr hæk
Nepeta nepetella ‘Rose’
Penstemon ‘Husker Red’
Plantago major ‘Rosularis’
Planter
Primula jap. ‘Alba’
Prunella grand. ‘Summer Daze’
Rodgersia henrici
Rodgersia pinnata
Sanguisorba tenuifolia var. ‘Alba’
Småbladet Lind ‘Rancho’
Stachys monieri ‘Rosea’
Søjleavnbøg
Teucrium chamaedrys
Thalictrum ‘Black Stockings’
Thalictrum ‘Little Pinkie’
Tiarella ‘Pink Skyrocket’
Tyringsk røn
Verben bonariensis ‘Lollipop’
Veronica longif. ‘Schneeriesin’
Veronicastrum ‘Red Arrow’
Zigadenus elegans
Udgivet i

Showhaven ‘En skærsommernatsdrøm’

VI laver showhave på CPH Garden 2019 der foregår 20-23 juni.

En skærsommernatsdrøm

“Are you sure that we are awake? It seems to me that, yet we sleep, we dream”
― William Shakespeare, A Midsummer Night’s Dream

En have skal være magisk og alle haver uanset størrelse kan få en snært af eventyr over sig. Derfor er skoven hvor skovfeerne bor i Shakespeares ’ en skærsommernatsdrøm ’ vores vision for showhaven. Et lille paradis, hvor det der stå højst på dagsordenen er velfærd og trivsel. En lille plet hvor hverdagens støj, stress og larm forsvinder og drømme bliver til virkelighed. Velfærd og trivsel for mennesker, dyr og naturen – og skovfeer selvfølgelig.

Med tanke på de mere varme somre, vi får i fremtiden, giver haven et bud på hvordan man kan skabe svalende opholdssteder på en måde, så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud. Vi vil gerne inspirere til langt større biodiversitet på alle kvm i alle haver og til at man slipper sin fantasi løs. Måske ligefrem slår sig sammen med naboen om at plante en lille skov i baghaven. Haven er derfor et bud på hvordan man kan skabe ’designet natur’.

Læs mere om CPH Garden her: https://haveselskabet.dk/cphgarden

Håber vi ses 🙂

Udgivet i

CPH Garden 2017

Lidt billeder fra vores showhave på CPH Garden – Den blomstrende have, der vandt bronze. Det tog 4 meget lange varme dage og cirka 1700 planter at bygge den. Der kom en dygtig anlægsgartner og lagde de lækre klinker. Resten lavede vi selv. Hold da op hvor vi var trætte da den stod færdig tirsdag aften. Vi var utrolig spændte på publikums reaktioner for vi havde lagt mange kræfter i projektet. Dejligt nok fik vi mange skønne kommentarer og roser for showhaven. Der er plantet tæt da det er en showhave og skulle det plantes rigtigt svarer det til cirka 200 kvm ! se en lille video her: video Vi fik onsdag fint besøg af kronprinsessen.

Heldigvis kom Gert og hans drenge fra Universe Science Park og pillede den ned igen da CPH Garden sluttede søndag. I efteråret går de så igang med at anlægge den hos Universe, så den kan opleves i fuld størrelse fra 2018. Vi glæder os til at se det.

Udgivet i

Lidt om vores showhave på CPH Garden

Den blomstrende have

Den blomstrende have

Lidt om showhaven på CPH Garden

Den blomstrende have har fokus på velfærd for både dyr og mennesker. En have der udover at være skøn at opholde sig i også er optimal som levested for vilde dyr og insekter. Vi vil nemlig gerne slå et slag for at haver kan være så meget mere end en græsplæne med hæk omkring. Det er en almen misforståelse, at en græsplæne er nemmere at passe end et staudebed. Med et velanlagt staudebed kan man nøjes med at klippe ned, fjerne ukrudt og dele planter få gange om året. Så når naboen bruger sommeren på at slå græs, ja så kan man sidde på terrassen og nyde udsigten og livet i haven.

De sidste par måneder har været nervepirrende for alt skal jo gerne være i blomst 21-26 juni..... I marts var tankerne 'Åhh nej det er for varmt ...alt når at springe ud før CPH'. Efterfulgt af en april med 'Åhhh nej det er for koldt det springer ikke ud' og nu en maj hvor det nærmest skifter dag for dag. Gæt hvad der bliver snakket rigtigt meget om ved middagsbordet 🙂 Men mon ikke det hele lykkes alligevel. Der vil være lækre detaljer med vand og ild, et helt vildt insekthotel og selvfølgelig overdådige mængder af spændende stauder. Vi er vildt spændte på at se den 'live' og glæder os til at høre hvad I synes.

Vi har fået Danfoss Universe som kommerciel partner og det er vi rigtig glade for. Hele showhaven skal nemlig ned til Universe efter CPH, hvor den så i efteråret vil blive etableret og leve videre.

Udgivet i

Honningtræ

Vi har fået meget flotte og store Honningtræer hjem ( Tetreadium daniellii - Bee Bee Tree ) stamme er 10-12, dvs 10-12 cm i omkreds og de er cirka 4 meter høje.

Honningtræer er fantastiske biplanter. De blomstrer august med hvide blomster og får senere fine rødbrune frugter. De blomstrer på et tidspunkt hvor der ikke er så meget andet der blomstrer. De tiltrækker derfor bier og andre nektarelskende insekter. Det er et hårdført sundt træ med en tæt krone og bliver maks 7 meter herhjemme. Skal stå solrigt og veldrænet.
Et must have for biavlere 🙂

Prisen er 1600 kr. og vi har kun 4 stk!

Udgivet i

Vi laver showhave på CPH Garden 2017

Den 21.- 25. juni 2017 inviterer Haveselskabet til stort haveshow med 8 showhaver, omfattende show- og eventprogram og 200 udstillere i Valbyparken - København.

Vi glæder os på det vildeste for vi skal nemlig kreere en af de 8 showhaver. Du gætter rigtigt hvis du tror der kommer en del stauder i. Men mere om det i april når showhaverne offentliggøres.

Læs mere om CPH Garden her: https://haveselskabet.dk/cphgarden

Og hold øje med vores facebook side ... der bliver nemlig mulighed for at vinde 2 billetter til showet i både marts, april og maj

https://www.facebook.com/Damholmgaard

Har du lyst til at blive en del af vores showhave team og hjælpe med alt det praktiske under opbygning og under udstillingen? Så kunne vi godt bruge et par frivillige med hænderne skruet godt på, supergodt humør og gerne masser af viden om stauder. Send en mail hvis du er interesseret.

Desværre betyder det vi ikke holder noget havemarked i år og planteskolen holder lukket fra 15. juni.